Januari 2018

Januari 2018

Terugblik op het seizoen 2017

De laatste loodjes

De laatste lessen van 2017 zijn onlangs afgesloten en de cursisten zijn weer met hele mooie werkstukken naar huis gegaan. Afgelopen jaar is er weer van alles gemaakt, stoelen, tafels, kasten, kozijnen, deuren, luiken, schaakborden, kortom te veel om op te noemen. Cursisten zijn in staat zich in korte tijd te bekwamen. De weg naar dit niveau is vaak de Basiscursus Houtbewerking, wat voor velen de opstap is naar meer.

Uitgelicht
Cursus fineertechnieken cursusnummer M 130
Fineren is een techniek uit de meubelmakerij die tegenwoordig nagenoeg verdwenen is. Bij CursusHout is het gewoon te leren. Fineer is dun hout van nog geen 1 mm dik dat beplakt wordt op een ondergrond en je hele mooie dingen kunt maken. Voor mensen met geduld en nauwkeurigheid gaat er een nieuwe wereld open.
Fineren kun je uitstekend thuis doen en vergt weinig investeringen.Nieuwsgierig? Informeer naar de mogelijkheden.

Wat is er veranderd?
Vanaf 1 augustus zijn we gevestigd in een eigen Praktijklocatie aan de Oude Molenweg 49 (hartje stad) in Hengelo, een lang gekoesterde wens die na 15 jaar uitkomt. Het is het voormalige pand van Aannemersbedrijf Brok, waar we voldoende ruimte hebben om iedereen van dienst te kunnen zijn. De machines, apparaten, gereedschappen en het kantoormeubilair zijn in de zomervakantie al verhuisd.
In deze periode hebben de mensen van Tijhuis Houtbewerkingsmachines, Paraat Transportbedrijf en de installateurs de werkplaats operationeel gemaakt zodat we in september konden starten.
Intussen zijn we zelf nog druk bezig om de puntjes
op de i te zetten en daar zullen we de komende tijd nog wel druk mee zijn, zodat de cursisten van mooie, goede en vooral veilige werkplekken gebruik kunnen maken.

Cursusseizoen 2018
Het nieuwe cursusseizoen staat weer voor de deur en alle cursussen starten in week twee van januari. Nieuw is woensdagavond, deze avond is uitsluitend voor deelnemers van de Basiscursus Houtbewerking cursusnummer H110.
U kunt kiezen voor de zaterdagochtend, dinsdag- woensdag- of donderdagavond.
Onze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen die het leuk vinden om met hout te werken, een goede (her) start willen maken met een beroep/hobby of een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding zoeken.
Daarnaast kunt u bij ons terecht voor (bij) scholing op een bepaald vakgebied.

Kijk op onze site www.cursushout.nl voor informatie. Wilt u zich aanmelden dat kan vanaf nu via de site of telefonisch waarna u zo spoedig mogelijk een bevestiging ontvangt. Voor alle cursussen is altijd veel belangstelling, aarzel daarom niet te lang om u aan te melden.

Cursushout
Administratie en aanmelden
T: 074 2919606 i: www.cursushout.nl
M: 06 34571290 e: info@cursushout.nl


   

<< Terug naar het overzicht
Volgende Pagina
 

COPYRIGHT © 2009 - Cursus Hout maakt onderdeel uit van Instituut Filart
>> Algemenevoorwaarden <<