november 2018

November 2018
Nieuwsbrief CursusHout
Met deze digitale nieuwsbrief van CursusHout houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Terugblik

Basiscursus Houtbewerking 1 cursusnummer H 110

De laatste lessen van de aprilcursus zijn alweer een tijdje achter de rug en de cursisten zijn weer met hele mooie werkstukken naar huis gegaan. De septembercursus is inmiddels in volle gang, cursisten maken van alles zoals; stoelen, tafels, kasten, kozijnen, deuren, luiken, schaakborden, kortom te veel om op te noemen. Cursisten zijn in staat zich in korte tijd te bekwamen. Zoals Martijn (Basiscursus Houtbewerking 1),
hij heeft van hout dat hij thuis op zolder had liggen een tafel gemaakt. Het tafelblad is van onbekant hout (tegenwoordig boomstamblad genoemd), het resultaat is super mooi!

Uitgelicht

Cursus Meubelmaken 1 cursusnummer M 120

In deze cursus leer je op ambachtelijk en traditionele wijze prachtige zwaluwstaartverbindingen maken.
De cursus is bedoeld voor mensen die voldoende bekwaam en nauwkeurig zijn. Dit is dus geen beginnerscursus. Je leert met eenvoudige gereedschappen de mooiste werkstukken maken om de verbindingen mooi tot hun recht te laten komen gebruiken deelnemers soms twee ver-
schillende houtsoorten.
Zwaluwstaartverbindingen worden toegepast daar waar een trekkracht opgevangen moet worden.
Dit zie je bij laden, kisten en bijzondere constructies.

Wat er veranderd …..
Nieuwe cursussen
- In september zijn we gestart met de Basiscursus Houtbewerking 2, dit is een vervolg op Basiscursus Houtbewerking 1. Waar je in de eerste cursus leert verschillende pen- en gatverbindingen toe te passen en het werkstuk nog rechte en haakse hoeken heeft ga je in de tweede cursus aan de slag met schuine hoeken. Je leert een uitslag maken en sluit het af met een passend werkstuk.
- Naast houtbewerkingscursussen kun je uitstekend bij ons terecht voor metsel,- stukadoors- en tegelzetcursussen. Vanaf januari (2019) gaan we hiermee (her)starten en je wordt begeleid door een vakbekwame en enthousiaste docent! Deze cursus is ook zeker geschikt voor ZZP’ers/klussenbedrijven die een stukje praktijk ervaring missen.
Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Cursussen januari
Het duurt nog heel even voordat het nieuwe cursusseizoen in januari weer van start gaat. Je kunt deelnemen op dinsdag- woensdag- of donderdagavond, vrijdag overdag of zaterdagochtend.
De cursussen zijn bedoeld voor volwassenen die het leuk vinden om met hout te werken, een goede (her) start willen maken met een beroep/hobby of een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding zoeken.
Daarnaast kunt u bij ons terecht voor (bij) scholing op een bepaald vakgebied.

Kijk op onze site www.cursushout.nl voor informatie. Wilt u zich aanmelden dat kan vanaf nu via de site of telefonisch waarna u zo spoedig mogelijk een bevestiging ontvangt. Voor alle cursussen is altijd veel belangstelling, aarzel daarom niet te lang om u aan te melden.Cursushout

Administratie en aanmelden
T: 074 2919606 i: www.cursushout.nl
M: 06 34571290 e: info@cursushout.nl


   

<< Terug naar het overzicht
Volgende Pagina
 

COPYRIGHT © 2009 - Cursus Hout maakt onderdeel uit van Instituut Filart
>> Algemenevoorwaarden <<