Kozijnen en ramen - H120 Basis

Kozijnen en ramen
Deze cursus is bijzonder geschikt voor mensen die op een professionele manier verder willen met houtbewerking. Diverse verbindingen met sponningen komen aan de orde, de cursus is zeker een aanrader voor mensen die hun eigen huis willen verbouwen en zelf kozijnen en ramen willen maken.
Van de cursist wordt verwacht dat men over ruime basisvaardigheden beschikt en dat men technieken als methodisch afschrijven beheerst.

Omschrijving
Binnen deze cursus behandelen we verbindingen met sponningen, u leert op vakkundige wijze bijzondere pen- en gatverbindingen en roedes met sponningen maken. De sponningen worden gemaakt met de (boven)-freesmachine, tijdens de cursus wordt hier uitleg over gegeven.
Onderdelen als; afschrijven, boren, zagen en steken komen weer aan de orde.
Net als in de andere cursussen is weer een oefen periode van ongeveer 3 � 4 weken, waarna u met een werkstuk aan de slag kunt.
Wilt u liever langer oefeningen maken is dat natuurlijk geen bezwaar.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor mensen die op een vakkundige en professionele wijze verder willen met houtbewerken.
Deze cursus sluit drempelloos aan voor mensen die de Basiscursus Houtbewerking (pen- en gat) en de cursus Meubelmaken 1 (zwaluwstaarten) hebben afgerond of aantoonbare ervaring hebben.
De technieken die worden behandeld komen zowel binnen het meubelmakers- als het timmervak veelvuldig voor. Het geeft voor sommigen al vast een stuk voorbereiding op het maken van ramen, deuren, kozijnen of luiken
Na deze cursus kunt u zich inschrijven voor de cursus Kozijnen en ramen vervolg of de cursus Project Hout.

Algemeen
Bij het lesgeld is voor iedere cursist inbegrepen het gebruik van een degelijke werkbank, het benodigde gereedschap, lijmklemmen, enz. En het materiaal tijdens de eerste drie � vier introductieweken. Het materiaal voor het werkstuk is voor eigen rekening, ook dient u zelf een timmermansduimstok en potlood aan te schaffen.
Tijdens de lessen wordt er een pauze ingelast waarin u koffie of thee wordt aangeboden.

Cursusnummer : H120
Duur : 12 weken
Tijd : januari, april en september
Prijs : 12 lessen � 3 uur � 375,00 incl. 21 % btw
Betalingen in 3 termijnen mogelijk hiervoor wordt � 10,00 administratiekosten in rekening gebracht.


   

<< Terug naar het overzicht
Volgende Pagina
 

COPYRIGHT © 2009 - Cursus Hout maakt onderdeel uit van Instituut Filart
>> Algemenevoorwaarden <<