Master Course Meubelmaken - M140

Master Course meubelmaken – M140

Omschrijving
De Master Course Meubelmaken is een zeer professionele jaarcursus bedoeld voor mensen die alles van het meubelmakersvak willen weten en waarin u alle kneepjes van het meubelmakervak leert.
Alle aspecten en technieken komen aan de orde, verdeeld over 4 modules nl; tafels, kasten, zitmeubelen en slaapmeubelen (de laatste wordt soms ingeruild voor interieurbouw.)
Maar het is ook mogelijk om een individueel traject te volgen.

We beginnen ambachtelijk met het omgaan en toepassen van handgereedschappen en ook het scherpen ervan. Gaande weg werkt u steeds meer met (houtbewerkings-) machines, ons cursuscentrum is zeer goed ingericht en we beschikken over alle voorzieningen, waarvan u al of niet onder begeleiding gebruik van kunt maken.
Zowel de houtbewerkingsmachines als de elektrische handgereedschappen zijn veilig en worden elk jaar volgens de ARBO voorschriften gekeurd.

Daarnaast leert u tekeningen lezen, houtstaten uitschrijven, uitslagen maken dit zijn o.a. basistechnieken om aan een eigen project te werken, een project dat u interessant vindt en eventueel bij u thuis past.
Uiteraard wordt er veel over hout en houtsoorten verteld, de eigenschappen, toepasbaarheid en afwerkingstechnieken.
Als deelnemer van Master Course kunt kosteloos deelnemen aan een drietal vakworkshops, deze gaan o.a. over machinale houtbewerking, werken met elektrische handgereedschappen, het opstarten van een project.
U sluit het traject af met een certificaat in combinatie met een competentielijst waarin precies staat omschreven wat u tijdens de cursus heeft geleerd.
Na deze opleiding bent u beslist instaat zelfstandig meubelen te maken.

Voor wie?
Voor mensen die alles van het meubelmakersvak willen weten en er wellicht hun beroep van willen maken. Maar ook voor hen die naast hun werk als professioneel hobbyist aan de slag willen.
Degene die u voor gingen hebben werk gevonden in de meubelbranche, doen dit naast hun bestaande werk of zijn als zelfstandig meubelmaker begonnen!

Algemeen
Bij het lesgeld is inbegrepen: een lesboek, het gebruik van een degelijke werkbank, een ruim gesorteerde gereedschapskist, overige materieel en machines en deelname aan drie vakworkshops.
Het materiaal voor de werkstukken komt voor eigen rekening.
Tijdens de les wordt er een pauze ingelast waarin u koffie of thee wordt aangeboden.

Cursusnummer
M140

Duur
40 weken oftewel 240 uur, dit kunnen twee lessen per week zijn indien dit bijvoorbeeld niet met uw werk kunt combineren is het mogelijk om 1 les per week te volgen zodat u het traject binnen twee jaar doorloopt.

Tijd
U kunt elk moment starten m.u.v. de schoolvakanties (wij hanteren de schoolvakanties van regio noord) lessen zijn dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00u en zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00u.

Prijs
40 weken € 4646,40 inclusief 21 % btw, lesboek, deelname aan diverse vakworkshops.

Opmerkingen
Betalingen in één keer of in vier of acht renteloze termijnen, termijnbetalingen dienen wel binnen één jaar voldaan te worden.

Op al onze cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing


   

<< Terug naar het overzicht
Volgende Pagina
 

COPYRIGHT © 2009 - Cursus Hout maakt onderdeel uit van Instituut Filart
>> Algemenevoorwaarden <<