Meubelmaken 1 - M120

Omschrijving
Meubelmaken 1 is een vervolg op de Basiscursus Houtbewerking, u bent vaardig om met basisgereedschap te werken en u gaat dit tijdens deze cursus verder uitbreiden. We gaan op ambachtelijke en traditionele wijze prachtige zwaluwstaartverbindingen maken! Hier bent u zeker de eerste drie weken mee bezig.
Na ongeveer 3 weken gaat u aan de slag met een serieus werkstuk waar de geoefende verbindingen in terugkomen. Voor deze cursus hebben we een aantal voorbeeldwerkstukken waaruit u zelf kunt kiezen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Maar uw eigen ontwerp kan natuurlijk ook.

Voor wie;
Deze cursus is bedoeld voor mensen die de Basiscursus Houtbewerking hebben afgerond of anders voldoende bekwaam en gemotiveerd zijn. Gezien het karakter van het onderwerp wordt van de cursist enige nauwkeurigheid verwacht. Onderdelen als; het maken van een zwaluwstaartmal, het berekenen, afschrijven en uitzagen van een zwalustaart komen uitgebreid aan de orde. Na deze cursus kunt u zich inschrijven voor de cursus Meubelmaken 2 of cursus Project. Beide cursussen sluiten drempeloos aan op Meubelmaken 1.

Algemeen
Bij het lesgeld is voor iedere cursist inbegrepen; het gebruik van een degelijke werkbank, het benodigde gereedschap, lijmklemmen, enz. en het materiaal tijdens de eerste drie introductieweken. Het materiaal voor het werkstuk is voor eigen rekening, ook dient u zelf een timmermansduimstok en potlood aan te schaffen. Tijdens de lessen wordt er een pauze ingelast waarin u koffie of thee wordt aangeboden.

Cursusnummer M 120
Duur: 12 weken
Tijd: Start januari, april/mei en september, zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00u en/of dinsdag- woensdag of donderdagavond van 19.00 tot 22.00u
Prijs: 12 lessen � 3 uur � 375,00 incl. 21% BTW
Betaling in 3 termijnen is mogelijk, hiervoor wordt � 10,00 administratiekosten in rekening gebracht.


   
  >> Download hier de cursusinfo in PDF-formaat <<

<< Terug naar het overzicht
Volgende Pagina
 

COPYRIGHT © 2009 - Cursus Hout maakt onderdeel uit van Instituut Filart
>> Algemenevoorwaarden <<