Basiscursus Houtbewerking 1 - H 110

Omschrijving
De Basiscursus Houtbewerking 1 is een professionele houtbewerkingcursus die twaalf weken duurt.
In deze cursus wordt ruim aandacht besteed aan het maken van mooie en degelijke pen- en gatverbindingen. Er wordt veel uitgelegd over gereedschappen en u leert er op de juiste manier mee omgaan.
De eerste drie introductie lessen gaan we aan de slag met houtverbindingen, deze worden door de docent enthousiast, duidelijk uitgelegd en voorgedaan.
Na de introductie weken volgt er een theorieles, hierin word aan de hand van een voorbeeld werkstuk de gehele werkplanning gemaakt. U leert eenvoudig tekening lezen, houtstaat opzetten en uitschrijven, en alles wat ervoor nodig om zelf een de slag te gaan met een werkstuk. Tijdens de theorieles gaat de docent zoveel mogelijk op vragen in.

Voor wie?
Deze Basiscursus Hout is bestemd voor mensen met weinig of geen ervaring, maar die het vooral leuk vinden om kennis te maken met een professionele cursus.
Ook zijn er deelnemers die thuis bezig zijn en er achter komen dat ze voortdurend vastlopen omdat ze vaardigheden anders hebben aangeleerd.
In korte heldere stappen leert u op ambachtelijke wijze de basis van het houtbewerken, u hoeft thuis geen uitgebreide werkplaats te hebben met gereedschappen en machines, alles binnen deze cursus is en blijft te overzien. De cursus is vooral leuk maar zeker nuttig. Met deze cursus legt u een goede basis om door te stromen naar bijvoorbeeld Meubelmaken 1, Kozijnen en Ramen of Project Hout.

Algemeen
Bij het lesgeld is voor iedere cursist inbegrepen: het gebruik van een degelijke werkbank, het benodigde gereedschap, lijmklemmen, enz. en het materiaal voor introductieweken.
Het materiaal voor het werkstuk komt geheel voor eigen rekening.
U dient zelf een timmermansduimstok en een potlood aan te schaffen.
Tijdens de les wordt er een pauze ingelast waarin u koffie of thee wordt aangeboden.

Cursusnummer:
H110

Duur:
12 weken

Tijd:
Start januari, april en september , dinsdag- woensdag of donderdagavond van 19.00 tot 22.00u en/of zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00u
Ook is er een Basiscursus Houtbewerking op woensdagavond van 19.00 tot 22.00u, vermeld dit bij de aanmelding.
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor de cursussen.
P.s In januari is er op dinsdagavond helaas geen plaats meer, dit geldt voor alle cursussen.


Prijs:
12 lessen a 3 uur � 375,00 incl 21% BTW

Opmerking:
Betaling in 3 termijnen is mogelijk, hiervoor wordt � 10,00 administratiekosten in rekening gebracht, wilt u hiervan gebruik maken geef dit a.u.b. bij de aanmelding aan.

Op alle cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing


   
  >> Download hier de cursusinfo in PDF-formaat <<

<< Terug naar het overzicht
Volgende Pagina
 

COPYRIGHT © 2009 - Cursus Hout maakt onderdeel uit van Instituut Filart
>> Algemenevoorwaarden <<